Taarten Tips
- Alle taarten worden gemaakt van een heerlijke luchtige biscuit gebak.
- De taarten worden standaard gevuld met 2 lagen, waarvan een met banketbakkersroom en tweede laag met een jam naar keuze. Voor een andere combinatie van vullingen wordt een kleine meerprijs berekend.
- De taarten worden bekleed met of marsepein of fondant en standaard afgesmeerd met botercreme. Afsmeren met ganache van witte chocolade is echt heerlijk; hiervoor geldt een kleine meerprijs.
- Marsepein is gemaakt van amandelen en suikerbakkerspoeder. De smaak van marsepein is minder zoet dan van fondant
- Fondant is gemaakt van suikerbakkerspoeder. De smaak van fondant is redelijk zoet
- Bloemen worden gemaakt van suiker pasta. Deze bloemen zijn geheel eetbaar en kunnen , indien gewenst lang bewaard worden.
- Het is heerlijk om vers fruit in de taart te verwerken. Kies dan voor fruit van het seizoen dat loopt. Voor vers fruit wordt een kleine meerprijs berekent, afhankelijk van de seizoensprijs.
- hieronder staan enkele nuttige tips hoe je een taart moet bewaren en hoe aan te snijden.
- Als topper voor een bruidstaart is het heel erg leuk om te maken van een dummy. Een dummy is een neptaart van piepschuim, die als topper helemaal wordt bekleed, zoals de rest van de taart, dus inclusief suikerbloemen of andere decoratie. Het leuke hiervan is dat het bruidspaar deze dummy kan bewaren als herinnering aan deze mooie dag. De dummy is onbeperkt houdbaar en blijft een tastbare herinnering aan de bruidstaart.
Bewaren
Een taart met marsepein/fondant moet eigenlijk het liefst niet in de koelkast, omdat dit niet goed is voor het marsepein/fondant.
Het marsepein/fondant kan daar erg van gaan 'zweten' en soms zelfs smelten!
De beste temperatuur is zo rond de 15 graden.
Maar... als er bijvoorbeeld slagroom in de vulling is verwerkt, zal de taart toch de koelkast in moeten.
Aan te raden is dan om de koelkast op de warmste stand te zetten. En wanneer deze eruit gehaald wordt, dan zo koel mogelijk houden.
De taart blijft zeker 2 a 3 dagen goed.
Invriezen
Ook kan de taart heel goed ingevroren worden, zonder dat er veel kwaliteitsverlies optreed.
Zet de taart direct na aankoop in de kartonnen doos in de vriezer.
Of doe de taart in een pedaalemmerzak, en zet deze dan in de vriezer, wanneer je niet zo veel plaats hebt.
Wanneer je de taart nodig bent, haal je de taart uit de vriezer en zet deze de avond van te voren met doos/zak in de koelkast.
De taart ontdooit dan langzaam, en de kans op 'smelten' is dan gering.
De volgende morgen zonder doos/zak aan de lucht laten drogen buiten de koelkast op een zo koel mogelijke plaats.
Snij-instructie:
Soms is een taart te groot om hem' gewoon' in taartpunten te snijden.
Je zou dan hele dunne, lange plakjes krijgen, waarvoor je ook nog een hele grote borden nodig zou hebben!!
Daarom heb ik hieronder een snij-instructie geplaatst, die ik adviseer bij taarten vanaf 20 personen.
Zo krijg je een beetje een idee hoe je een grotere taart kunt aansnijden.
15 cm taart 20 cm taart

25 cm taart

30 cm taart
De 20 cm taart zou binnenin ook nog een ring kunnen worden gesneden, en hier kan je nog eens 2 personen uit halen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb